Slide background
Slide background

Over Win3D

Win3D Interactieve tool

Win3D is speciaal ontwikkeld voor windopgaven op land en op zee. Het doel van het instrument is om op eenvoudige wijze gezamenlijk in 3D te kunnen ontwerpen en plannen aan windparken.

interactievetool

Het 3D Landschapsmodel

De aantrekkelijke 3D omgeving van Win3D biedt vele mogelijkheden tot het weergeven van windturbines in het landschap. De besturing is gebaseerd op 3D-games en maakt het voor gebruikers (onder begeleiding) mogelijk om zelf door het landschap te bewegen en alle mogelijke kijkrichtingen te verkennen.

Uit de 3D omgeving is het mogelijk hoogwaardige beelden en filmpjes te halen voor communicatie en beoordelingsdoeleinden.

 landschapsmodel
turbines

Windturbines

Win3D beschikt over waarheidsgetrouwe 3D versies van diverse windturbines van vrijwel alle fabrikanten. Hierdoor kan de impact van verschillende (draaiende!) windturbines worden onderzocht.

Ontwerpen

Met Win3D kunnen ter plekke verschillende locaties, opstellingen en typen windturbines ‘geplaatst’ worden. De software maakt het mogelijk direct vanaf verschillende standpunten de ruimtelijke impact te beoordelen.

scenarios

Scenario’s

Ontworpen opstellingen zijn weg te schrijven als scenario’s. Eenvoudig kan vanuit verschillende standpunten gewisseld worden tussen scenario’s.

Navigeren

Win3D maakt het mogelijk eenvoudig door het landschap en de lucht te navigeren en daarmee vanaf elke gewenste positie de windturbines te beschouwen.